4. ruj 2009.

Rolat od gljiva

 

Nadjev

2 zlice ulja
 1 glavica luka 
200gr gljiva 
1 casa svijezih prezli 
1/4 case suhog paradajza( iz ulja) 
2 cesnja cesnjaka 
1/4 case sjeckanog persuna

 Rolat
 60gr maslaca 
1/3 case brasna
 1 casa toplog mlijeka 
4 jaja(odvojiti) 
1/2 case rendanog parmezana

 - Priprema 

Na ulju dinstati luk,dodati isjeckane gljive, prodinstati 5 minuta i skloniti u stranu. 
Dodati prezlu(od svjezeg kruha),zacine:soli,bibera,.. persun,isjeckani paradajz.

 Pripremiti lim za rolat!
 obloziti papirom za pecenje -
 U serpi otopiti maslac,dodati brasno,pa prziti do zlatno-zute boje,paziti da ne zagori !! 
Sipati toplo mlijeko i brzo zicom ili kuhacom mijesati... dodati zacine po ukusu,parmezan i zumanjke.

- Od bjelanjaka napraviti snijeg i laganim pokretima zice ili kuhace dodavati u "besamel'. 
Sve sjediniti i istresti u pripremljeni pleh,poravnati,pa staviti peci

Pecen rolat saviti i ostabiti da se prohladfi,zatim odmotati i nadjenuti...posluzi!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.