5. ožu 2014.

Slatki kruh od banana /bananbread

   


   Neki vole,neki ne vole..nije ni cudo jer u mom djetinjstvu nije bilo kruha sa bananom,ma nekada ni bananu nismo imali za pojesti a kamoli da se neko usudio pa pekao kruh...

Vrijeme se mijenja,tehnika napreduje pa se posvuda  mogu naci dobri recepti za ovaj divan kruh koji mi prevenstveno pojedemo uz kavu ili ujutro "uzput" da zataskamo glad.

Mirisan,hranjiv,meni predivan.


SLATKI KRUH OD BANANA

300gr brasna
2 vrecice praska za pecivo
ili
(4  zlicice praska za pecivo) 
130gr smedeg secera
1 zlicica cimeta
3 banane
(oko 350gr,moze i vise  ali ne preko 400gr)
80ml ulja
180ml jogurta
2jaja
malo vanila extrakta 
100gr oraha 
50gr suhoh borovnica



   Zagrijati rernu na 180C.

U dublju zdjelu prosijati brasno s praskom za pecivo.
U manju zdjelu izgnjeciti bananu sa vilicom,pa tu dodati ulje,jogurt i jaja....sve dobro izmjesati ,zatim sipati u zdjelu gdje se nalazi brasno.
Dodati orahe i borovnicu,

Kuhacom laganim kruznim pokretima mijesati smjesu da se brasno pravilno raspodjeli.
Ne mijesati brzo i dugo,samo toliko da brasno bude mokro,da nema suhih tragova brasna u smjesi.

Pripremiti manji kalup za pecenje kruha ,staviti papir za pecenje i sipati sjesu u kalup.
Peci 45 minuta.

Pecen ohladiti u kalupu,zatim izvaditi iz kalupa i posluziti.


**
Brasno mozete koristiti i integralno.

Ja ponekad koristim pola-pola(pola integralno,pola svenamjensko brasno).
dodati mozete sve sto volite a da se to sto volite slaze sa okusima i da nije pretrpan kruh jer sama banana daje predivan okus,zato ne pretjerujte.
Ako koristite samo integralno brasno ,morate dodati koji ml vise tecnosti(ulje i jogurt ili mlijeko).








Broj komentara: 6:

  1. Moj Rasa ovo mnogo voli. I stvarno cesto spremim, jer je zgodno za dorucak, a i uvek se vuce po neka pocrnela banana po kuci. Imam susene borovnice, ali mi nikad nije palo pa pamet da ubacim koju. Obavezno probam naredni put :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Dugo ga mislim isprobati, ali nikako. Potakla si me da ga stavim na neku 'To do' listu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ljiljo,ovaj kruh sam pocela spremati bas na sasinu inicijativu,pa smo uz njega i mi poceli da jedemo...meni se dopada jer nije suh.

    OdgovoriIzbriši
  4. Merkam, merkam nikako da napravim. Ipak moram da zadovoljim svoju radoznalost i da isprobam :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan recept, mislim da će mi ovaj kruh biti idealan doručak kad ga budem napravila. pekac kruha

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.