11. lis 2014.

Lemon Madeleines








              Limun Madeleines

40gr maslaca 
otopiti na visokoj temperaturi i paziti da ne izgori,samo da dobije svijetlo-smedu boju.
ostaviti da se prohladi 

100gr brasna1/2 zlicice praska za pecivo
100gr sitnijeg secera..sve izmijesati na suho

1 jaje
1,1/2 zlica mlijeka..izmuti vilicom.

U brasno,prasak za pecivo i secer,dodati umuceno jaje s mlijekom i drvenom kuhacom umutiti u tijesto..bice malo tvrde ali se dobije tijesto...dodati po malo prohladeni,otopljeni maslac,limunovu koricu i vanilin secer.

Sve zajedno izmijesati i dobivenu smjesu sipati u vrecicu za ukrasavanje torti i popuniti ,namazan maslacem kalup za madeleines.









Peci na 180C oko 8 minuta

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.