14. tra 2017.

Punjena jaja

Preostane nam puno jaja poslije Uskrsa,pa evo ideja kako ih pripremiti najjednostavnije a da izgledaju jako dekorativno,kao hladno  predjelo !








 Punjena jaja sa avokadom,hrenom,
krem sirom  sa okusom vlasca

Dekorativno I ukusno predjelo za sveceane prilike I party okupljanja

Mjera je za 6 osoba
3 jaja
½ avokada
1 zlica hrena
(gotov hren iz tegle)
1 zlica krem sira  sa okusom vlasca
2 zlice isjeckanog svjezeg vlasca
sol,biber
narendana korica limuna
 1 mala zlicica soka od limuna

Jaja skuhati .
Jos topla staviti u jako hladnu vodu,radi boljeg skidanja ljuske.
Oguljena jaja prepoloviti na pola.
Izvaditi zumanca I staviti ih u mali blender zajedno sa krem sirom,hrenom, vlascem uz dodatak soli I svjeze mljevenog bibera.


Sve sastojke izblendati  u jako finu mazivu smjesu,pire.

Smjesu zaciniti po ukusu.
U dresir vrecicu staviti smjesu I puniti polovine bjelanjaka.
Ukraiti sa sjeckanim vlascem!


3 komentara:

  1. Draga Mirjana, nominovla sam te za The Versatile Blogger Award.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sada je na tebi da se pridružiš i postupiš po uputstvima, koja možeš da vidim u postu na mom blogu, vezano za ovu titulu.

    OdgovoriIzbriši